Логотип журнала "Провизор"








Екстрена медична допомога має базуватись на чіткій вертикалі


Екстрена медична допомога має базуватись на чіткій вертикалі

Покращення екстреної медичної допомоги полягає в тому, щоб швидка приїхала якнайшвидше і надала якісну медичну допомогу. Про це на пресконференції сказав начальник відділу екстреної медичної допомоги МОЗ України Михайло Стрельников.

«На жаль модель служби екстреної медичної допомоги, яка існує сьогодні, фактично не змінювалася з 30-тих років минулого століття, її особливістю була наявність станцій швидкої допомоги (у великих містах) і відділень швидкої допомоги (у сільській місцевості) без існування єдиної системи управління. Екстрена медична допомога має базуватися на принципі єдиного медичного простору та мати чітку вертикаль» – сказав він.

Для покращення якості та доступності екстреної медичної допомоги для населення Міністерство має змінити принципи організації надання екстреної медичної допомоги на території України. Ці зміни викладені в проекті Закону України «Про загальнодержавну систему надання екстреної медичної допомоги», який погоджено з усіма міністерствами і відомствами і, який нині знаходиться в Кабінеті Міністрів України. Після прийняття цього закону передбачається створення єдиного територіального центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф на території областей, якому будуть підпорядковуватися служба швидкої медичної допомоги, підрозділи медицини катастроф, що функціонують сьогодні. Також передбачається, що відповідальність за організацію надання швидкої медичної допомоги нестимуть обласні державні адміністрації. Апробація цієї системи почнеться з пілотних регіонів України, якими є Вінницька, Дніпропетровська, Донецька області та м. Київ.

Прес-служба МОЗ України

http://www.provisor.com.ua






© Провизор 1998–2022



Грипп у беременных и кормящих женщин
Актуально о профилактике, тактике и лечении

Грипп. Прививка от гриппа
Нужна ли вакцинация?
















Крем от морщин
Возможен ли эффект?
Лечение миомы матки
Как отличить ангину от фарингита






Журнал СТОМАТОЛОГ



џндекс.Њетрика