Логотип журнала "Провизор"








Чи відбудеться прорив у вітчизняному виробництві ліків?


Чи відбудеться прорив у вітчизняному виробництві ліків?

Українські вчені мають достатньо розробок лікарських засобів, вакцин та сироваток, впровадження яких у виробництво дасть змогу значною мірою замінити імпортні товари цієї категорії. Про це на прес-конференції в понеділок заявив президент Національної академії медичних наук України академік Андрій Сердюк.

Нагадаємо, що нещодавно прем’єрміністр України Микола Азаров дав завдання НАМНУ разом із Національним комітетом інноваційних технологій та вітчизняними виробниками ліків підготувати програму збільшення частки ліків власного виробництва з нинішніх 23 % до 45 % – 50 %. Водночас глава уряду підкреслив, що українські препарати мають бути конкурентоспроможними на міжнародній арені. «Колись таке було, ми маємо до цього повернутися », — зазначив пан Сердюк.

Президент НАМНУ нагадав, що за радянських часів наша країна була лідером з розробки ліків, антидотів, сироваток тощо. Однак, на жаль, протягом часу, що минув, ці позиції було втрачено, оскільки сьогодні декому вигідніше закуповувати інгредієнти або готові ліки за кордоном, додав він. Також академік підкреслив, що забезпечення країни ліками власного виробництва є питанням біобезпеки держави.

В інститутах системи НАНУ і НАМНУ наразі розроблено сотні різних лікарських препаратів, вакцин і сироваток. «Напрацювань маса, вони мають бути впроваджені. Повірте, що це буде набагато дешевшим (ніж закуповувати імпортні. — Ред.) і не гіршим», — переконаний президент НАМНУ. 

По материалам газеты «Дело»

http://www.provisor.com.ua






© Провизор 1998–2022



Грипп у беременных и кормящих женщин
Актуально о профилактике, тактике и лечении

Грипп. Прививка от гриппа
Нужна ли вакцинация?
















Крем от морщин
Возможен ли эффект?
Лечение миомы матки
Как отличить ангину от фарингита






Журнал СТОМАТОЛОГ



џндекс.Њетрика