Логотип журнала "Провизор"








Заявницький принцип видачі ліцензій для аптечних підрозділів скасують


Заявницький принцип видачі ліцензій для аптечних підрозділів скасують

Як повідомляє прес-служба Держлікінспкеції, прем’єр-міністр України Микола Янович Азаров підтримав пропозицію голови Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів Олексія Соловйова ліквідувати заявницький принцип видачі ліцензій для аптечних підрозділів, скасувавши постанову уряду від 3 лютого 2010 року №259 «Деякі питання діяльності, пов’язаної з торгівлею лікарськими засобами».

Така пропозиція пролунала під час наради під головуванням прем’єр-міністра України з питань забезпечення доступності для населення якісних лікарських засобів, медичних виробів і медичного обладнання, яка відбулася 16 червня в приміщенні Будинку уряду.

Наразі Держлікінспекція підготувала відповідний проект постанови Кабінету Міністрів для скасування постанови КМУ від 3 лютого 2010 року № 259.

Голова Держлікінспкеції повідомив, що аналіз ситуації довів: прийняття вказаної постанови звело нанівець ліцензування фармацевтичної діяльності як механізму державного регулювання, а відповідальність органів місцевого самоврядування за аптеку просто відсутня.

Згідно з постановою № 259 для отримання ліцензії необхідні лише заява та паспорт аптечного закладу за підписом заявника, тобто було запроваджено заявницький принцип видачі ліцензій. «І негативний результат вже маємо! Тільки за два місяці на п’ять відсотків необґрунтовано збільшилась кількість оптових складів, на три відсотки — аптек», — наголосив Олексій Соловйов.

Голова Держлікінспекції зауважив, що хоча підстав для відмови у видачі таких ліцензій у Держлікінспекції не було, але й перевірити їх відразу після отримання ліцензії було неможливо. «Причому після включення до плану перевірок 20% ліцензіатів самі надали заяви про анулювання ліцензій. Зрозуміло, яку ж якість ліків при їх зберіганні, транспортуванні, реалізації вони могли гарантувати? Ось чому ми вважаємо за доцільне скасувати цю постанову», — наголосив О.Соловйов.

За матеріалами: http://www.diklz.gov.ua

http://www.provisor.com.ua






© Провизор 1998–2022



Грипп у беременных и кормящих женщин
Актуально о профилактике, тактике и лечении

Грипп. Прививка от гриппа
Нужна ли вакцинация?
















Крем от морщин
Возможен ли эффект?
Лечение миомы матки
Как отличить ангину от фарингита






Журнал СТОМАТОЛОГ



џндекс.Њетрика