Логотип журнала "Провизор"








НАКАЗ Про заборону обігу Вакцини для профілактики кору та краснухи.


НАКАЗ

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ
№ 255 від 17.05.2008 р.
м. Київ

Про заборону обігу Вакцини для профілактики кору та краснухи.

На підставі повідомлення про побічну реакцію при застосуванні імунобіологічного препарату Вакцина для профілактики кору та краснухи жива атенуйована ліофілізована, Порядку заборони (зупинення), вилучення з обігу лікарських засобів та поновлення їх обігу на території України, затвердженого наказом МОЗ України від 12.12.2001 р. № 497, та відповідно до Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 02.11.2006 р. № 1542,

НАКАЗУЮ:

1. Державній інспекції з контролю якості лікарських засобів МОЗ України заборонити обіг всіх серій Вакцини для профілактики кору та краснухи живої атенуйованої ліофілізованої виробництва Serum Institute of India Ltd. та вжити заходів щодо вилучення її з обігу шляхом вміщення в карантин.

2. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.
Міністр В. М. Князевич

Розслідування щодо дотримання чинного законодавства при державній реєстрації

МОЗ України проводить службове розслідування щодо дотримання посадовими особами чинного законодавства при державній реєстрації, ввезення на територію України та застосування вакцини проти кору та краснухи виробництва компанії Serum Institute (Індія)

У зв’язку з проведенням службового розслідування, наказом МОЗ України № 194-К від 20.05.08 р., відсторонено Проданчука Миколу Георгійовича від виконання повноважень за посадою першого заступника міністра охорони здоров’я України, Головного державного санітарного лікаря України терміном на 15 днів. Цим же наказом від виконання своїх обов’язків відсторонено заступника Головного державного санітарного лікаря України Людмилу Мухарську.

На час службового розслідування виконання обов’язків Головного державного санітарного лікаря України покладено на першого заступника Головного державного санітарного лікаря України Анатолія Пономаренка.
Прес-служба МОЗ України

ВООЗ висловлює готовність надати допомогу Україні у врегулюванні питання імунізації

Міністр охорони здоров’я України Василь Князевич зустрівся з Генеральним директором ВООЗ Маргарет Чен. На зустрічі був присутній голова Європейського бюро ВООЗ Марк Данзон.

Пані Чен запевнила, що ознайомлена з ситуацією навколо імунізації в Україні, та висловила своє занепокоєння з цього приводу. Зокрема, вона наголосила, що експерти ВООЗ, вивчивши обставини трагічного випадку у Донецькій області, не мають підстав пов’язувати смерть підлітка з вакцинацією.

Маргарет Чен висловила готовність надати найкращих експертів для отримання достовірної та повної інформації щодо питання імунізації населення.

Генеральний директор ВООЗ ініціювала та організувала зустріч Василя Князевича з міністром охорони здоров’я Індії д-р Анбумані Камадосс.

В ході зустрічі між міністрами України та Індії обговорювались питання надання допомоги МОЗ Індії в отриманні Україною інформації щодо виробництва вакцини, її якості, прекваліфікації та інших аспектів, які непокоять українську сторону.

Підсумовуючи питання початку вакцинальної кампанії в Україні, Маргарет Чен відзначила, що, на її думку, не можна в питаннях здоров’я нації керуватись поняттями політичної доцільності, адже звинувачення, які пролунали на адресу вакцини індійського виробництва, повинні ґрунтуватись на беззаперечних доказах національних і міжнародних експертів.
Прес-служба МОЗ України

http://www.provisor.com.ua






© Провизор 1998–2022



Грипп у беременных и кормящих женщин
Актуально о профилактике, тактике и лечении

Грипп. Прививка от гриппа
Нужна ли вакцинация?
















Крем от морщин
Возможен ли эффект?
Лечение миомы матки
Как отличить ангину от фарингита






Журнал СТОМАТОЛОГ



џндекс.Њетрика