Логотип журнала "Провизор"








В Україні немає нормативної бази регулювання обсягів виробництва трамадолу

В Україні немає нормативної бази регулювання обсягів виробництва трамадолу

Такий механізм не регламентується жодним нормативноправовим актом. Про це розповів голова Державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення О. С. Соловйов в інтерв’ю ТРК «Київ».

Голова органу ліцензування вважає, що наразі обсяг виробництва цього лікарського засобу (ЛЗ) більш ніж достатній для задоволення потреби закладів охорони здоров’я нашої країни. Однак на даний момент немає чіткого механізму регулювання обсягу виробництва цього препарату, підкреслив він.

Наразі в Україні діє спільний наказ Держкомпідприємництва та МОЗ, який встановлює ліцензійні умови виробництва ЛЗ на території Україні, в тому числі й трамадолу.

За словами О. Соловйова МОЗ, Держслужба та Державна інспекція з контролю якості ЛЗ контролюють законний обіг трамадолу. Голова Держслужби нагадав, що спільно з МВС цей препарат було включено в перелік отруйних та сильнодіючих засобів, і зараз він підлягає предметно-кількісному обліку. Таким чином, згідно законодавства, кожний суб’єкт, який реалізує цей препарат, повинен при його реалізації вимагати рецепт, і після його пред’явлення зробити запис у спеціальний журнал про те, скільки й кому було продано.

Нагадаємо, як повідомляє Департамент зв’язків з громадськістю МВС України, днями керівництво МВС направило Президенту України лист з проханням сприяти у вирішенні питання щодо квотування виробництва лікарського засобу трамадол. У Міністерстві впевнені, що це зменшить його доступність для наркозалежних громадян. У МВС впевнені, що доступність трамадолу пов’язана з недосконалою законодавчою базою.

За даними правоохоронних органів, в цьому році працівники МВС виявили майже 3,7 тис. фактів порушень правил обігу ЛЗ, які містять речовини, що контролюються, зокрема, трамадолу. За цими фактами порушено 1,1 тис. кримінальних справ, а з незаконного обігу виключено 1,3 млн. доз даних медпрепаратів, в тому числі майже 700 тис. капсул трамадолу.

За даними МОЗ потреба закладів охорони здоров’я в трамадолі складає приблизно 4 млн доз. Однак, незважаючи на це, щорічно в Україні виробляється більше 70 млн доз трамадола.

http://www.dslz.gov.ua






© Провизор 1998–2022



Грипп у беременных и кормящих женщин
Актуально о профилактике, тактике и лечении

Грипп. Прививка от гриппа
Нужна ли вакцинация?
















Крем от морщин
Возможен ли эффект?
Лечение миомы матки
Как отличить ангину от фарингита






Журнал СТОМАТОЛОГ



џндекс.Њетрика