Логотип журнала "Провизор"








На Урядовому порталі опубліковано постанову КМУ, що затверджує нову форму аптечного паспорту
Другие статьи из раздела: Новости
Статья
№ 19`2014 Выбираем свой вид страхования
№ 14`2014 Хирургия и психология тоже!
№ 10`2014 Новый способ избавления от лишних килограммов: актуально перед летним сезоном
№ 15'2011 В Україні відзначили Міжнародний день боротьби з вірусними гепатитами
№ 15'2011 Реформа охорони здоров’я у фокусі Громадської ради при ДонОДА
№ 15'2011 Андрій Сердюк: «В Україні зберігається значний розрив між високим рівнем використання ядерних та радіаційних технологій та відсталим радіологічним контролем опромінення персоналу і населення»
№ 15'2011 Кабинет министров Украины утвердил перечень документов, прилагаемых к заявлению о выдаче лицензии
№ 15'2011 Віктор Янукович дав старт медичній реформі
№ 15'2011 Определение кодов товаров согласно УКТВЭД
№ 14'2011 Популярные лекарства скоро подешевеют


На Урядовому порталі опубліковано постанову КМУ, що затверджує нову форму аптечного паспорту

На офіційному сайті Кабінету Міністрів України «Урядовий портал» 11 жовтня 2010 року опубліковано постанову КМУ № 906 від 04.10.2010 «Про затвердження форми паспорта аптечного закладу (структурного підрозділу)».

Цей нормативно-правовий акт запроваджує нову форму паспорту аптечного підрозділу, який буде заповнюватися не лише суб’єктом господарської діяльності, але й представником Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів або її територіального підрозділу. Першу частину аптечного паспорту, яка складатиметься з 12 пунктів, буде заповнювати суб’єкт господарської діяльності, а два пункти другої — представник Держлікінспекції чи її територіальних органів. Інспектори Держлікінспекції мають встановити наявність аптечного закладу, його матеріально-технічної бази та кваліфікованого персоналу.

Проект був розроблений Держлікінспекцією МОЗ України на виконання доручення за результатами протоколу наради під головуванням Прем’ єр-міністра України Миколи Азарова від 16 червня 2010 року та погоджений без зауважень Мінфіном, Мінекономіки, Мін’юстом та після доопрацювання і Держкомпідприємництва.

Підгрунтям для розробки проекту стало те, що надмірне та необґрунтоване спрощення отримання ліцензій на оптову та роздрібну торгівлю ліками, запроваджене у лютому цього року урядовою постановою № 259, призвело до неконтрольованого та невиправданого реальною потребою зростання кількості аптечних закладів при відсутності суттєвого покращення якості їх діяльності. Так, за 9 місяців поточного року кількість заяв на відкриття аптечних закладів збільшилася майже втричі у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Підстав же для відмови у видачі ліцензії за процедурою, запровадженою постановою № 259 (лише на основі заяви та паспорту аптечного закладу за підписом заявника), Держлікінспекція не має.

Такої динаміки відкриття аптечних закладів, як у цьому році, не спостерігалося з початку дев’яностих років, коли фармринок України тільки формувався. Однак перевірки довели, що часто рівень матеріально-технічного забезпечення цих закладів не відповідає вимогам. Саме такі аптечні заклади є потенційним джерелом потрапляння неякісних та фальсифікованих лікарських засобів.

До речі, до 20 % нещодавно відкритих аптечних закладів анулювали свої ліцензії одразу після того, як були включені до плану перевірок. Протягом останніх трьох місяців за результатами планових перевірок анульовано 124 ліцензії на оптову та роздрібну торгівлю (кожна п’ята з перевірених місць провадження господарської діяльності — анульована).

Отже, спеціалісти сподіваються, що запровадження нової форми паспорту аптечного підрозділу унеможливить безконтрольне відкриття аптечних закладів.

За матеріалами: http://www.dkrp.gov.ua

http://www.provisor.com.ua






© Провизор 1998–2022



Грипп у беременных и кормящих женщин
Актуально о профилактике, тактике и лечении

Грипп. Прививка от гриппа
Нужна ли вакцинация?
















Крем от морщин
Возможен ли эффект?
Лечение миомы матки
Как отличить ангину от фарингита






Журнал СТОМАТОЛОГ



џндекс.Њетрика