Логотип журнала "Провизор"








Громадські організації занепокоєні рішенням уряду щодо грошової допомоги хворим на діабет
Другие статьи из раздела: Новости
Статья
№ 19`2014 Выбираем свой вид страхования
№ 14`2014 Хирургия и психология тоже!
№ 10`2014 Новый способ избавления от лишних килограммов: актуально перед летним сезоном
№ 15'2011 В Україні відзначили Міжнародний день боротьби з вірусними гепатитами
№ 15'2011 Реформа охорони здоров’я у фокусі Громадської ради при ДонОДА
№ 15'2011 Андрій Сердюк: «В Україні зберігається значний розрив між високим рівнем використання ядерних та радіаційних технологій та відсталим радіологічним контролем опромінення персоналу і населення»
№ 15'2011 Кабинет министров Украины утвердил перечень документов, прилагаемых к заявлению о выдаче лицензии
№ 15'2011 Віктор Янукович дав старт медичній реформі
№ 15'2011 Определение кодов товаров согласно УКТВЭД
№ 14'2011 Популярные лекарства скоро подешевеют

Громадські організації занепокоєні рішенням уряду щодо грошової допомоги хворим на діабет

Громадські організації — Міжнародна діабетична федерація та Київський благодійний фонд «Діабетик» — занепокоєні рішенням уряду щодо позбавлення Міністерства охорони здоров’я права централізовано закуповувати інсулін та запровадженням, натомість, адресної грошової допомоги хворим на цукровий діабет.

Як зазначила сьогодні на пресконференції в УНІАН віце-президент Міжнародної діабетичної федерації Валентина Очеретенко, рішення уряду ставить під загрозу життя майже 200 тис. інсулінозалежних хворих в Україні.

«За підрахунками експертів, кожен хворий на цукровий діабет отримуватиме близько 100 грн. на місяць для купівлі життєво необхідних ліків, а цих грошей не вистачить і на найдешевший інсулін. Відтак, запланованих у бюджеті на 2009 рік коштів на придбання інсуліну вистачить на 30–60 % від річної потреби (залежно від індивідуальної добової дози препарату)», — наголосила В. Очеретенко.

За словами президента Міжнародної діабетичної федерації Людмили Петренко, нова ініціатива уряду наклалася на надтяжку економічно-фінансову кризу.«Нині у країні нестача коштів на все, звучать заяви про затримку пенсій, соціальних виплат. Тому нас непокоїть питання стосовно своєчасності виплат, бо відсутність інсуліну протягом 3–4 днів — це неминуча смерть для діабетика», — зауважила Л. Петренко.

Представники громадських організацій заявили, що виступають за прозору та зрозумілу для усіх систему забезпечення хворих на цукровий діабет інсулінами згідно з медичними показаннями.

Усвою чергу В. Очеретенко зауважила, що ніде у світі немає подібної системи забезпечення інсулінами.

«Упереважній кількості країн світу забезпечення та оплату інсулінів бере на себе держава (подекуди спільно зі страховими компаніями). Лише у країнах Африки проблема цукрового діабету не є пріоритетом охорони здоров’я та не фінансується державою», — наголосила В. Очеретенко.

Представники громадських організацій заявили, що у разі, якщо владні структури ігноруватимуть дану проблему, вони лишають за собою право звернутися за підтримкою до відповідних міжнародних інституцій, а також до інших заходів, зокрема й до голодування на знак протесту проти рішення уряду.

Як повідомляв УНІАН, 14 січня 2009 року прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко поінформувала, що уряд України відмовився від практики проведення централізованої закупівлі Міністерством охорони здоров’я України інсулінових препаратів для хворих на цукровий діабет.

«Ми сьогодні ухвалили рішення, що нарешті не Міністерство охорони здоров’я купуватиме інсулін централізовано, а потім ліки роздавати хворим, а гроші, закладені в бюджеті, будуть саме грошима видаватися людям, які хворіють на цукровий діабет, і вони самі купуватимуть ті ліки, які їм потрібні для ефективного лікування, а не ті, які нав’язують зверху», — сказала Ю. Тимошенко.

http://www.health.unian.net

http://www.provisor.com.ua






© Провизор 1998–2022



Грипп у беременных и кормящих женщин
Актуально о профилактике, тактике и лечении

Грипп. Прививка от гриппа
Нужна ли вакцинация?
















Крем от морщин
Возможен ли эффект?
Лечение миомы матки
Как отличить ангину от фарингита






Журнал СТОМАТОЛОГ



џндекс.Њетрика