Логотип журнала "Провизор"








АМКУ: у разі створення штучного дефіциту медикаментів суворі санкції будуть невідворотними
Другие статьи из раздела: Новости
Статья
№ 19`2014 Выбираем свой вид страхования
№ 14`2014 Хирургия и психология тоже!
№ 10`2014 Новый способ избавления от лишних килограммов: актуально перед летним сезоном
№ 15'2011 В Україні відзначили Міжнародний день боротьби з вірусними гепатитами
№ 15'2011 Реформа охорони здоров’я у фокусі Громадської ради при ДонОДА
№ 15'2011 Андрій Сердюк: «В Україні зберігається значний розрив між високим рівнем використання ядерних та радіаційних технологій та відсталим радіологічним контролем опромінення персоналу і населення»
№ 15'2011 Кабинет министров Украины утвердил перечень документов, прилагаемых к заявлению о выдаче лицензии
№ 15'2011 Віктор Янукович дав старт медичній реформі
№ 15'2011 Определение кодов товаров согласно УКТВЭД
№ 14'2011 Популярные лекарства скоро подешевеют

АМКУ: у разі створення штучного дефіциту медикаментів суворі санкції будуть невідворотними

Антимонопольний комітет України застеріг гравців фармацевтичного ринку від штучного створення дефіциту медикаментів. Таку позицію до їх відома довів виконувач обов’язків Голови Комітету Олександр Мельниченко під час проведених 20 листопада слухань у справі, порушеної за фактом одночасного стрімкого підвищення цін на лікарські засоби.

Дані слухання, які відбулися за участю власників та керівників 15 найбільших оптових компаній, стали черговим етапом у розслідуванні антимонопольних органів на ринку медикаментів. Наразі фахівці Комітету проводять ретельний економічний аналіз зібраної від учасників ринку інформації.

За даними оптовиків, оприлюдненими під час заходу, кількість замовлень медикаментів роздрібними реалізаторами зменшилася. Відтак Комітет, реагуючи на ці факти, проведе на наступному тижні слухання і з представниками аптечних мереж з метою недопущення порушення конкуренційного законодавства з їх боку.

«Антимонопольний комітет не допустить будь-яких спроб фармацевтів зіграти на сьогоднішній політико-економічній ситуації, ніхто не має права перекласти проблеми власного бізнесу на плечі громадян. Кожен з вас — підприємців — повинен бути соціально відповідальним перед людьми, для кого та за рахунок кого ви і функціонуєте. Ми зробимо фотографію того, що відбулося на цьому ринку буквально по днях, і у разі встановлення безпідставних дій вже не вибачимо таку неправомірну поведінку. Тому прошу фармацевтів отямитися і бути надзвичайно акуратними, адже Комітет прийшов на цей ринок назавжди», — наголосив Олександр Мельниченко.

Між тим, в. о. Голови Комітету висловив готовність зібрати пропозиції компаній щодо покращення ситуації на фармацевтичному ринку в цілому та посилення конкуренції між операторами зокрема. Узагальнені пропозиції будуть внесені Урядові. Цю ідею підтримали і представники Комітету з питань охорони здоров’я Верховної Ради та Державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення Міністерства охорони здоров’я, які також взяли участь у слуханнях.

Як відомо, 16.10.2008 р. Комітет, одразу після сплеску цін на лікарські засоби, порушив відповідну справу. Слідство окреслило 10 найбільших оптових операторів фармацевтичного ринку, щодо дій яких виявлено ознаки порушення конкуренційного законодавства. Наразі список медикаментів звужено до 18 позицій вітчизняного та іноземного виробництва. Серед них амізон, арбідол, афлубін, доларен, ессенціале, карсил, кетанов, корвалмент, но-шпа, фезам тощо.

http://www.provisor.com.ua






© Провизор 1998–2022



Грипп у беременных и кормящих женщин
Актуально о профилактике, тактике и лечении

Грипп. Прививка от гриппа
Нужна ли вакцинация?
















Крем от морщин
Возможен ли эффект?
Лечение миомы матки
Как отличить ангину от фарингита






Журнал СТОМАТОЛОГ



џндекс.Њетрика