Логотип журнала "Провизор"








Категорії громадян, які мають пільги при купівлі лікарських засобів
Другие статьи из раздела: Новости
Статья
№ 19`2014 Выбираем свой вид страхования
№ 14`2014 Хирургия и психология тоже!
№ 10`2014 Новый способ избавления от лишних килограммов: актуально перед летним сезоном
№ 15'2011 В Україні відзначили Міжнародний день боротьби з вірусними гепатитами
№ 15'2011 Реформа охорони здоров’я у фокусі Громадської ради при ДонОДА
№ 15'2011 Андрій Сердюк: «В Україні зберігається значний розрив між високим рівнем використання ядерних та радіаційних технологій та відсталим радіологічним контролем опромінення персоналу і населення»
№ 15'2011 Кабинет министров Украины утвердил перечень документов, прилагаемых к заявлению о выдаче лицензии
№ 15'2011 Віктор Янукович дав старт медичній реформі
№ 15'2011 Определение кодов товаров согласно УКТВЭД
№ 14'2011 Популярные лекарства скоро подешевеют

Категорії громадян, які мають пільги при купівлі лікарських засобів

Відповідно до законодавства, існують певні категорії громадян, в яких пільги на отримання ліків коливаються в межах від 50% чи 100%, в залежності від категорії. Про це повідомив заступник голови Державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення Костянтин Косяченко в інтерв’ю телеканалу ТРК «Ера».

До цих категорій відносяться інваліди, ветерани Великої вітчизняної війни, немовлята, й деякі інші. Але тут часто виникають проблеми, оскільки компенсації цим категоріям громадян сплачуються із місцевих бюджетів. «Тобто, якщо немає коштів у місцевому бюджеті, то, безумовно, будуть виникати проблеми з отриманням ліків за пільговими рецептами», — підкреслив він.

Заступник голови Державної служби лікарських засобів розповів, що існують також пільгові категорії громадян, які підпадають під державні програми, як, наприклад, хворі на цукровий діабет, ВІЛ-СНІД, туберкульоз. Такі хворі лікуються безкоштовно.

На думку К. Косяченка, забезпечити населення якісним медичним обслуговуванням можливо завдяки запровадженню страхової медицини. Але це принесе позитивний результат лише в тому разі, якщо усі будуть сплачувати обов’язкову соціальну медичну страховку. «Таким чином, хворі будуть отримувати лікування, а здорові будуть платити, — зауважив один із керівників урядового органу. — Прийде час, і з віком, коли людина частіше хворіє, вона також буде отримувати свою частку від цього медичного страхування ».

К. Косяченко підкреслив, що дуже важливим в цьому плані є те, в якому вигляді буде прийнятий Закон про медичне страхування. Він впевнений: коли в Законі буде прописана норма, що сплату страховок бере на себе роботодавець, то запровадження медичного страхування не ляже занадто важким тягарем на плечі звичайних громадян. «Іншого механізму, ніж медичне страхування, в світі досі не придумали. Ніякі, навіть дуже розвинуті держави, не беруть на себе повністю лікування своїх громадян. Тому єдиний спосіб отримати гарантоване якісне медичне обслуговування — це запровадження обов’язкового медичного страхування », — зауважив заступник голови Державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення.

www.dslz.gov.ua






© Провизор 1998–2022



Грипп у беременных и кормящих женщин
Актуально о профилактике, тактике и лечении

Грипп. Прививка от гриппа
Нужна ли вакцинация?
















Крем от морщин
Возможен ли эффект?
Лечение миомы матки
Как отличить ангину от фарингита






Журнал СТОМАТОЛОГ



џндекс.Њетрика