Логотип журнала "Провизор"








ГРОМАДСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ «БІЛОЦЕРКІВСЬКА АСОЦІАЦІЯ ФАРМАЦЕВТІВ»

Лист

Міністру охорони здоров’я України Москаленко В. Ф.
Президенту фармацевтичної асоціації України, народному депутату України Спіженко Ю. П.
Редакції журналу «Провізор»

В проекті Закону України «Про лікарські засоби» аптека віднесена до закладу охорони здоров’я, тому наполягаємо на виключенні із тексту Закону термінів «торгівля» та «продаж» — це ж не заклад торгівлі — та замінити ці два терміни на термін «реалізація лікарських засобів», відповідно термін «закупівля» замінити на термін «придбання».

В розділі 5 пропонуємо замінити та виділити: «Організувати зберігання документів (то тексту написано — документів, що фіксують закупівлю, виготовлення, контроль якості, зберігання, надходження у торгівлю, утилізацію або знищення лікарських засобів таким чином, щоб вони, були доступні протягом 5 років для перевірок органами державного контролю), що стосуються контролю якості лікарських засобів до кінця реалізації лікарського засобу даної серії».

Підставою для такої пропозиції те, що аптечний заклад несе відповідальність за якість лікарського засобу до тих пір, поки лікарський засіб знаходиться в аптечному закладі. Далі якість лікарського засобу забезпечує хворий і, якщо хворий зберігає лікарський засіб поза аптекою невірно, хворий не може мати претензій до аптечного закладу.

Зберігати документи на кожний лікарський засіб кожної серії 5 років, у тому числі сертифікати якості виробника, означає загромадження аптечного закладу.

Пропонуємо виключити з розділу I «Загальні положення» визначення «доступні лікарські засоби», тому що є поняття «безрецептурні лікарські засоби». Реалізація лікарських засобів повинна здійснюватися через аптечні заклади.

В статті 2 «Визначення термінів» пропонуємо уточнити терміни «аптечний пункт» та «аптечний кіоск».

Голова правління Білоцерківської асоціації фармацевтів Горюнова Л. Г.





© Провизор 1998–2022



Грипп у беременных и кормящих женщин
Актуально о профилактике, тактике и лечении

Грипп. Прививка от гриппа
Нужна ли вакцинация?
















Крем от морщин
Возможен ли эффект?
Лечение миомы матки
Как отличить ангину от фарингита






Журнал СТОМАТОЛОГ



џндекс.Њетрика