Логотип журнала "Провизор"








Держлікінспекція знову заявила про посилення боротьби з фальсифікованими ліками
Другие статьи из раздела: Новости
Статья
№ 19`2014 Выбираем свой вид страхования
№ 14`2014 Хирургия и психология тоже!
№ 10`2014 Новый способ избавления от лишних килограммов: актуально перед летним сезоном
№ 15'2011 В Україні відзначили Міжнародний день боротьби з вірусними гепатитами
№ 15'2011 Реформа охорони здоров’я у фокусі Громадської ради при ДонОДА
№ 15'2011 Андрій Сердюк: «В Україні зберігається значний розрив між високим рівнем використання ядерних та радіаційних технологій та відсталим радіологічним контролем опромінення персоналу і населення»
№ 15'2011 Кабинет министров Украины утвердил перечень документов, прилагаемых к заявлению о выдаче лицензии
№ 15'2011 Віктор Янукович дав старт медичній реформі
№ 15'2011 Определение кодов товаров согласно УКТВЭД
№ 14'2011 Популярные лекарства скоро подешевеют


Держлікінспекція знову заявила про посилення боротьби з фальсифікованими ліками

9 березня 2011 року в приміщенні Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів МОЗ України відбулося друге засідання спільної постійно діючої робочої групи по відстеженню шляхів розповсюдження фальсифікованих лікарських засобів, у якому взяли участь представники регуляторного органу, Служби безпеки України, Державної митної служби України та Міністерства внутрішніх справ України.

Учасники зустрічі обговорили найбільш актуальні питання щодо державного контролю якості лікарських засобів і боротьби з виробництвом та розповсюдженням фальсифікованих лікарських засобів на території України. Серед них:

- подальша активізація спільних перевірок аптек та аптечних підрозділів інспекторами Держлікінспекції МОЗ разом із представниками МВС;

- можливість удосконалення порядку взаємодії між органами влади при виявленні фальсифікованих лікарських засобів та щодо налагодження відповідного обміну інформацією щодо ввезення лікарських засобів на територію України;

- запровадження кримінальної відповідальності за фальсифікацію лікарських засобів.

Керівник робочої групи А.Д.Захараш розповів про досвід італійських колег у відстеженні розповсюдження фальсифікованих лікарських засобів. В Італії кожен лікарський засіб одержує при виробництві наклейку із двома штрих-кодами, які кодують найменування препарату та унікальний номер упаковки. Кожне переміщення лікарських засобів відслідковується за допомогою цих штрих-кодів та надходить до центральної бази даних, яка, таким чином, зберігає інформацію про усі торгові операції з лікарськими засобами на території країни.

Крім того, А.Д. Захараш презентував романівський спектроскоп, який планується закупити найближчим часом для територіальних органів Держлікінспекції МОЗ. Даний прилад дозволить проводити експрес-тестування тотожності лікарських засобів у будь-яких умовах, що значно підвищить процент виявлення фальсифікованих лікарських засобів під час здійснення перевірок суб’єктів господарювання.

Нагадаємо, що робочу групу було створено на виконання доручення Прем’єр-міністра України Азарова М.Я. від 17 листопада 2010 року № 64403/5/1 -10. Наказом Держлікінспекції МОЗ від 18.11.2010 року № 478 було створено та затверджено склад постійно діючої робочої групи по відстеженню шляхів розповсюдження фальсифікованих лікарських засобів, субстанцій, ввезених на територію України, руху використаного та списаного технологічного обладнання, що може бути використане для виробництва фальсифікованих лікарських засобів.

За матеріалами прес-служби Держлікінспекції України

http://www.provisor.com.ua






© Провизор 1998–2022



Грипп у беременных и кормящих женщин
Актуально о профилактике, тактике и лечении

Грипп. Прививка от гриппа
Нужна ли вакцинация?
















Крем от морщин
Возможен ли эффект?
Лечение миомы матки
Как отличить ангину от фарингита






Журнал СТОМАТОЛОГ



џндекс.Њетрика