Логотип журнала "Провизор"








Коментар міністра охорони здоров’я України Зіновія Митника щодо реклами ліків


Коментар міністра охорони здоров’я України Зіновія Митника щодо реклами ліків

У більшості цивілізованих країн ефективно діють закони, що регламентують рекламу медикаментів. Так, на території країн Європейського Союзу суворо заборонено використовувати в рекламі образ медичного працівника, давати інформацію про обов’язковий позитивний ефект прийому конкретних ліків (застосування приладу), а також орієнтувати рекламу ліків безпосередньо на дитячу аудиторію.

В Україні все навпаки. У більшості випадків у рекламних матеріалах ліків не міститься повна (у тому числі міжнародна непатентована або загальноприйнята) їх назва та назва виробника, не міститься інформація щодо використання і застережень їх застосування.

Усе це призводить до того, що під впливом неконтрольованої реклами лікарських засобів, медичної техніки люди починають самолікування шляхом їх безконтрольного та нераціонального вживання.

Тому я виступаю за те, щоб заборонити рекламу ліків, БАДів у ЗМІ і на вулицях, бо вона до доброго не приводить.

На мою думку, ця проблема може бути вирішена завдяки посиленню регуляторного впливу на рекламодавців центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я, згідно з порядком, встановленим Кабінетом Міністрів України.

Виходячи з цього, МОЗ вже розроблено законопроект, який передбачає обов’язкове погодження змісту реклами лікарських засобів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади в галузі охорони здоров’я. Цей законопроект вже узгоджений з усiма зацiкавленими центральними органами виконавчої влади, за винятком Мiнфiну i Держкомпiдприємництва.
За матеріалами прес-служби МЗ України

http://www.provisor.com.ua






© Провизор 1998–2022



Грипп у беременных и кормящих женщин
Актуально о профилактике, тактике и лечении

Грипп. Прививка от гриппа
Нужна ли вакцинация?
















Крем от морщин
Возможен ли эффект?
Лечение миомы матки
Как отличить ангину от фарингита






Журнал СТОМАТОЛОГ



џндекс.Њетрика