Логотип журнала "Провизор"








Заява Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів
Другие статьи из раздела: Новости
Статья
№ 19`2014 Выбираем свой вид страхования
№ 14`2014 Хирургия и психология тоже!
№ 10`2014 Новый способ избавления от лишних килограммов: актуально перед летним сезоном
№ 15'2011 В Україні відзначили Міжнародний день боротьби з вірусними гепатитами
№ 15'2011 Реформа охорони здоров’я у фокусі Громадської ради при ДонОДА
№ 15'2011 Андрій Сердюк: «В Україні зберігається значний розрив між високим рівнем використання ядерних та радіаційних технологій та відсталим радіологічним контролем опромінення персоналу і населення»
№ 15'2011 Кабинет министров Украины утвердил перечень документов, прилагаемых к заявлению о выдаче лицензии
№ 15'2011 Віктор Янукович дав старт медичній реформі
№ 15'2011 Определение кодов товаров согласно УКТВЭД
№ 14'2011 Популярные лекарства скоро подешевеют

Заява Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів

З набуттям чинності Указу від 03.12.08 р. № 1139 / 2008 «Про зупинення дії постанов КМУ від 10 вересня 2008 р. № 827 і № 837, від 17.10.08 р. № 955 та від 19.11.08 р. № 1022» зупинено всі рішення Уряду України, що започаткували реформування фармацевтичної галузі.

Цими рішеннями Урядом було також зупинено стрімке підвищення цін на лікарські засоби (ЛЗ), що відбулося на початку жовтня. Торговельні націнки на ЛЗ було обмежено до 15 % — для оптової торгівлі, та до 35 % — для аптек, що повністю захищало інтереси населення від спекулятивного зростання цін на ліки.

Для здійснення державного контролю Урядом було створено центральний орган виконавчої влади — Державну інспекцію з контролю якості лікарських засобів.

Однак перші кроки цього державного органу в наведенні порядку на ринку ЛЗ зустріли жорсткий опір з боку деяких бізнес-структур та корумпованих ними чиновників.

За інформацією Держлік- інспекції, у період з жовтня по грудень було закрито 224 аптечних заклади, відкрито — 212, що суперечить раніше опублікованим даним щодо закриття 1000 аптек та звільнення 2500 працівників.

У країні почалося штучне кероване загострення ситуації в фарм- галузі. Час вибрано «вдалий» — в країні економічна та політична напруженість, крім того, незабаром мають розпочатися процедури закупівлі ЛЗ за бюджетні кошти на 2009 р. Мова йде про сотні мільйонів гривень, за які веде боротьбу фармацевтична мафія, що дуже комфортно себе почуває, коли в країні відсутній необхідний державний контроль. Внаслідок загострення ситуації Президента країни було дезінформовано. Як результат — маємо Указ, який паралізував діяльність новоствореного органу, зупинив дію рішень Уряду щодо введення граничних торговельних надбавок, наслідком чого може бути збільшення обсягу фальсифікату та стрімке підвищення цін на ліки.

Для виходу з кризової ситуації вважаємо за необхідне терміново розблокувати здійснення державного контролю, для чого потрібні:

  • зупинення дії Указу, яким припинено повноваження Держлік- інспекції;
  • створення робочої групи із залученням СБУ, Генеральної прокуратури, МОЗ, МВС, Анти- монопольного комітету, Держлік- інспекції, на якій розглянути пропозиції Держлікінспекції, МОЗ щодо подальшої програми реформування системи державного контролю фармацевтичної галузі;
  • прийняття Урядом відповідних рішень.

http://www.pharma.net.ua






© Провизор 1998–2022



Грипп у беременных и кормящих женщин
Актуально о профилактике, тактике и лечении

Грипп. Прививка от гриппа
Нужна ли вакцинация?
















Крем от морщин
Возможен ли эффект?
Лечение миомы матки
Как отличить ангину от фарингита






Журнал СТОМАТОЛОГ



џндекс.Њетрика