Логотип журнала "Провизор"








Препарати ТОВ «Фаргомед» — повернення до витокiв!

Препарати ТОВ

ТОВ «Фаргомед» є новою фармацевтичною компанією на ринку України, на замовлення якої виробляються препарати, що належать до групи антисептичних та дезінфекційних засобів:

  • Декаметоксин В (р. п. № UA/5466/01/01);
  • Декаметоксин С (р. п. № UA/5467/01/01);
  • Перекис водню (р. п. № UA/5480/01/01);
  • Хлоргексидин (р. п. № UA/5492/01/01).

Препарати, представлені компанією «Фаргомед», здавна відомі, мають значний спектр використання та прекрасно зарекомендували себе в таких галузях медицини, як інфекційна практика, стоматологія, педіатрія, гастроентерологія, гінекологія, дерматовенерологія та інші, з урахуванням дезінфікуючих властивостей деяких із цих лiкарських засобiв. Препарати ТОВ «Фаргомед» у порiвняннi з iншими мають вагомі переваги: по-перше, це висока якість; по-друге, це полімерні флакони, які дають можливість безпечного транспортування та зберігання препарату. Скло як пакувальний матеріал дуже вiдоме та поширене, але, на жаль, воно має здатність розбиватись. До того ж при неакуратному розкриванні склянного флакону може виникнути скол горлянки, і скло може потрапити до розчину, що робить неможливим подальше його використання. З другого випливає третє — легка вага, що обумовлено пакувальним матеріалом. Дозатор, яким обладнаний флакон, дозволяє точніше відміряти необхідну кількість препарату та подовжити термін його використання. Враховуючи сезон відпусток, дуже зручно мати в дорожній аптечці засоби в такій безпечній упаковці.

Незайвим буде більш детально розповісти про вищеназвані препарати.

Декаметоксин В. Діючою речовиною є декаметоксин, який концентрується на цитоплазматичній мембрані мікробної клітини, поєднується з фосфатидними групами ліпідів мембрани та порушує її проникність. Він виявляє виражену бактерицидну дію на стафілококи, стрептококи, дифтерійну та синьогнійну палички, фунгіцидну дію на дріжджові гриби, збудники епідермофітії, трихофітії, мікроспорії, еритразми, деякі види пліснявих грибів, антипротозойну дію на трихомонади, лямблії. Препарат при зовнішньому застосуванні практично не всмоктується крізь неушкоджену шкіру, зі слизових оболонок та ранових поверхонь. Такі фармакологічні властивості дають можливість для широкого та тривалого використання препарату в терапії багатьох захворювань.

Декаметоксин В використовують при лікуванні захворювань слизової оболонки ротової порожнини, хронічного тонзиліту, ангіни, неспецифічного виразкового коліту, парапроктиту, в лікуванні кандидозів слизової оболонки вагіни, при антисептичнiй обробцi шкіри рук персоналу, виробів медичного призначення, медичного інструментарiю. Декаметоксин не сумісний з милом та іншими аніонними речовинами.

Декаметоксин C за фармакологічними властивостями є аналогом Декаметоксину В, але це спиртовий розчин 0,025%. Слiд зазначити, що спирт етиловий посилює дiю декаметоксину. Застосовують Декаметоксин С при обробці мікротравм, при дезінфекції шкіри рук персоналу, виробів медичного призначення, медичного інструментарію.

Важко сказати щось нове про Перекис водню, але дуже складно знайти найбільш поширений лікарський засіб, який знаходиться як у домашній аптечці, так і в медичному закладі. Перекис водню є лiкарським засобом «першої допомоги» за рахунок своїх фармакологічних властивостей — при контакті розчину з ушкодженою поверхнею вивільняється активний кисень, який сприяє очищенню ранової поверхні та iнактивацiї органiчних речовин (протеїн, кров, гнiй), також препарат має кровоспинний ефект.

Хлоргексидин — один з найбільш активних антисептичних засобів для зовнішнього застосування. Він є похідним бігуаніду. Виявляє швидку та сильну дію на грампозитивні та грамнегативні бактерії, але не діє на віруси та спори. Препарат після обробки поверхні зберігається на ній деякий час, продовжуючи виявляти бактерицидний ефект.

Препарат застосовують при лiкуваннi мiкротравм, а головне — з метою профiлактики венеричних захворювань (сифiлiс, гонорея, трихомонiаз).

Слід зазначити, що співвідношення ціна — якість лікарських засобiв ТОВ «Фаргомед» ставить їх в ряд препаратів, найбільш вигідних споживачеві з усіх точок зору.

Власник реєстраційного посвідчення — ТОВ «Фаргомед»






© Провизор 1998–2022



Грипп у беременных и кормящих женщин
Актуально о профилактике, тактике и лечении

Грипп. Прививка от гриппа
Нужна ли вакцинация?
















Крем от морщин
Возможен ли эффект?
Лечение миомы матки
Как отличить ангину от фарингита






Журнал СТОМАТОЛОГ



џндекс.Њетрика