Логотип журнала "Провизор"








Міністерство охорони здоров’я України

Про затвердження Методичних рекомендацій по визначенню вартості виготовлення і фасування лікарських засобів та виробів медичного призначення

НАКАЗ від 31.12.96 № 395 м. Київ

З метою упорядкування віднесення витрат обігу аптечних закладів на витрати по виготовленню і фасуванню лікарських засобів та виробів медичного призначення на підставі погодження Кабінету Мінстрів України від 25.11.96 р. № 16241/15 та у відповідності з «Типовим положенням про склад витрат обігу та порядок їх планування і розподілу в торговельній діяльності», затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 18.03.95 р. № 334, НАКАЗУЮ:

  1. Затвердити Методичні рекомендації по визначенню вартості виготовлення і фасування лікарських засобів та виробів медичного призначення.
  2. Рекомендувати: Аптечним управлінням обласних (міських) державних адміністрацій, обласним (міським) об’єднанням (підприємствам) «Фармація», аптечним закладам, які здійснюють виготовлення і реалізацію лікарських засобів, прийняти затверджені Методичні рекомендації до застосування.
  3. Вважати такими, що не застосовуються на території України, наказ МОЗ СРСР від 20.03.91 № 86 «О частичном изменении Правил применения прейскуранта № 025-1978 «Розничные цены на медикаменты и аптекарские товары» та «Методические рекомендации по определению тарифов за изготовление и фасовку лекарственных средств и изделий медицинского назначения», затверджені Міністерством охорони здоров’я СРСР 28.12.90 р.
  4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра охорони здоров’я Картиша А. П.

Міністр А. М. Сердюк

Додаток до наказу МОЗ України від 31.12.96 р. № 395

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ по визначенню вартості виготовлення та фасування лікарських засобів та виробів медичного призначення.

Методичні рекомендації розроблені: кандидатом економічних наук, доктором фармацевтичних наук, професором кафедри організації та економіки фармації Української фармацевтичної академії Немченко А. С., кандидатом фармацевтичних наук, асистентом кафедри організації та економіки фармації Української фармацевтичної академії Чернухою В. М., Українським об’єднанням «Укрфармація».

Методичні рекомендації по визначенню вартості виготовлення і фасування лікарських засобів та виробів медичного призначення аптеками розроблені відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18 березня 1996 р. № 334 «Про затвердження типового положення про склад витрат обігу та порядок їх планування і розподілу у торговельній діяльності».

Застосування Методичних рекомендацій дозволяє розподілити витрати аптеки для здійснення реалізації готових лікарських засобів промислового виробництва та власного виготовлення за рецептами лікарів, а також на замовлення лікувально-профілактичнах закладів.

Розподіл вищезгаданих витрат здійснюється з урахуванням витрати місткості як комплексного показника, що відображає трудомісткість (технологічну, часову, фізичну) за нормами часу на виконання робіт і матеріаломісткість.

Методичні рекомендації по визначенню вартості виготовлення лікарських засобів аптеками складаються з двох частин:

Частина I — Порядок визначення тарифів за індивідуальне та серійне виготовлення і фасування лікарських засобів та виробів медичного призначення аптеками, що обслуговують населення, населення та лікувальні заклади.

Частина II — Порядок визначення тарифів за серійне виготовлення лікарняними, міжлікарняними, іншими аптеками.

Розрахунки тарифів на виготовлення лікарських засобів проводять аптечні заклади (юридичні особи).

Методика визначення вартості лікарських засобів, що виготовляються аптеками, передбачає можливість як ручного розрахунку, так і за допомогою ЕОМ.

(полный текст Частей I, II читайте в печатной версии журнала)





© Провизор 1998–2022



Грипп у беременных и кормящих женщин
Актуально о профилактике, тактике и лечении

Грипп. Прививка от гриппа
Нужна ли вакцинация?
















Крем от морщин
Возможен ли эффект?
Лечение миомы матки
Как отличить ангину от фарингита






Журнал СТОМАТОЛОГ



џндекс.Њетрика